HÆKLET BLØD OG VARM TÆPPE TIL DE SMÅ

HÆKLET BLØD OG VARM TÆPPE TIL DE SMÅ

 

 

Da vi her hjemme fandt ud af at det var en lille prinsesse vi ventede os, begyndte fingrene på mig at krible for at komme igang med diverse projekter til lille pigen. En af tingende jeg absolut måtte lave, var et babysvøb da jeg har et eller andet for alle de skønne mønstre man kan lave dem i. Et af dem jeg forelskede mig meget hurtigt i var zigzag mønsteret, som jeg absolut ikke har fortrudt og heller ikke laver for sidste gang. Jeg syntes at det er super flot og let at se på, og så er det bestemt heller ikke det sværeste mønster at arbejde med.

Materialer:
GARN = 5-6 nøgler Babymerino 

HÆKLENÅL = 4

Forkortelser:
km = Kædemaske

lm = Luftmaske
fm = Fastmaske
stgm = Stangmaske

 

1. RÆKKE = Slå 195lm op

2. RÆKKE = Lav en stgm i 4. lm fra nålen. Lav så efterfølgende 3 stgm. (3stgm. i næste m, 5stgm, spring 2lm over, 5stgm) dette gentages til at der er 6lm tilbage. Der laves nu 3stgm i næste lm, 5stgm og arbejdet vendes nu.

3. RÆKKE: Lav 1km i 2stgm, 3lm og 4stgm, (3stg

m i næste m, 5stgm, spring 2 m over, 5stgm) dette gentages til at der er 6lm tilbage. Der laves nu 3stgm i næste lm, 5stgm og arbejdet vendes nu.

4.-? RÆKKE: Række 3 gentages nu til at den ønskede størrelse på tæppet er opnået.
Afslut med en fm. i hver m. på sidste række

Mål: 75*75

God hæklelyst 🙂

 

*Jeg vil elske at se jeres færdige resultater af mine opskrifter, så del dem gerne med mig, herunder at du henviser til min side. Du er velkommen til lave mine opskrifter og sælge det færdige produkt, dog ønsker jeg at du henviser til mig

4 kommentarer

 • denhaekledeverden

  Hej Sofie 🙂
  Uhh det er længe siden jeg har siddet med det nu, men husker det som at jeg trak 11 luftmasker fra i starten for at gøre det smallere. Prøv dig ad med det 🙂

  Mange hilsner Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej, hvis man vil gøre tæppet smallere, men gerne vil holde formen – hvor mange masker skal jeg tage fra? For at det ikke kommer til at stoppe mit i et knæk.
  Mvh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • denhaekledeverden

  Hej Konstancia 🙂
  Jeg beklager meget det sene svar!!! Er du kommet videre med dit tæppe eller står du stadig fast?

  Mange hilsner Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Konstancia

  Jeg er ved og lave nogle viskestykker i dette mønster inden jeg går i gang med et tæppe i samme mønster. Synes dog ikke min kanter bliver lige. Har du er fif eller skal jeg lave en kant på?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HÆKLET BLØD OG VARM TÆPPE TIL DE SMÅ