HÆKLET SUTTESNOR

HÆKLET ZIGZAG TÆPPE TIL DEN LILLE NY

ZIGZAG TÆPPE / BABYSVØB

 

 

 

Materialer:
GARN = 5-6 nøgler Babymerino i tre forskellige farver (Jeg har brugt Lys Grå, Lavendel og Beige)

HÆKLENÅL = 4

Forkortelser:
km = Kædemaske

lm = Luftmaske
fm = Fastmaske
stgm = Stangmaske

 

1. RÆKKE = Slå 140lm op (med en ønsket farve at starte med)

2. RÆKKE = Lav en stgm i 4. lm fra nålen. Lav så efterfølgende 8 stgm. (3stgm. i næste m, 10stgm, spring 2lm over, 10stgm) dette gentages til at der er 11lm tilbage. Der laves nu 3stgm i næste lm, 10stgm og arbejdet vendes nu.

3. RÆKKE: Lav 1km i 2stgm, 3lm og 9stgm, (3stgm i næste m, 10stgm, spring 2 m over, 10stgm) dette gentages til at der er 11lm tilbage. Der laves nu 3stgm i næste lm, 10stgm og arbejdet vendes nu.

4.-? RÆKKE: Række 3 gentages nu til at du har 10 rækker af den ene farve, hvorefter du laver et farveskift ved at hæfte den nye farve på som du laver 10 rækker af. Dette gentager du til at dit tæppe har den ønskede størrelse.

Afslut med en fm. i hver m. på sidste række

 

 

Mit tæppe måler 60*80 cm

 

*Jeg vil elske at se jeres færdige resultater af mine opskrifter, så del dem gerne med mig, herunder at du henviser til min side eller på instagram  @denhaekledeverden. Du er velkommen til lave mine opskrifter og sælge det færdige produkt, dog ønsker jeg at du henviser til mig

4 kommentarer

 • denhaekledeverden

  Hej Nikoline 🙂
  Du vender arbejdet og laver 1 kædemaske i 2. maske og laver så 3 luftmasker, ligesom der står i punkt 3 🙂
  Så du skal ikke vende med luftmasker hvergang du starter en ny række, men istedet som beskrevet ovenfor.
  Jeg håber det gav mening for dig.

  Mange hilsner Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline Nielsen

  Hvor mange lm vender du med??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • denhaekledeverden

  Hej Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Frederiksen

  Hej. Jeg er ved at hækle dit zig zak tæppe. Ved 3. Række står der “lav 1km i 2stgm” den forstår jeg ikke? Hvis jeg laver 1km i toppen af 2 stgm giver det jo et indhak?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

HÆKLET SUTTESNOR